Zoeken
  • Stijn

Oh my Corona

Onwezenlijk. Onvoorstelbaar. Het is moeilijk om de situatie waarin we ons bevinden door het uitbreken van COVID-19 in één woord te omvatten. Wat wel zeker is, is dat heel wat van onze plannen voor de lente van 2020 in de vuilbak mochten. Events mochten niet doorgaan, kano tochten werden verboden, onze horeca klanten moesten de deuren sluiten en als logisch gevolg zagen we heel weinig nieuwe bestellingen binnenkomen. Aan ons dus om oplossingen te bedenken.


We kwamen op het idee om een apéro box samen te stellen. Een mini Ghentist met 2 tonics, ideaal om met z'n twee thuis te aperitieven. Of gewoon zelf 2 lekkere Gin Tonics te drinken uiteraard. Deze box werd een groot succes. Dat zagen we niet alleen in onze verkoopcijfers, maar ook het aantal mensen dat via Google op zoek ging naar zo'n box. Wij hadden daar dus een mooie positie te pakken!

Ook onze gepersonaliseerde flessen vielen in de smaak. Mensen die elkaar al lang niet meer hadden gezien en toch wilden verrassen op een fijne manier, daar konden wij voor zorgen. Al moeten we ook toegeven dat niet iedere boodschap voor ons duidelijk was.Door het Coronavirus werden er ook heel wat goeie initiatieven geboren. Zo werden er verschillende platformen opgericht om lokale en/of Belgische ondernemingen te promoten. Helemaal op ons lijf geschreven dus. Onze favorieten zijn Love from quarantine &

Dag van de Webshop.

Daarnaast was er ook een actie van Mediahuis dat ons toeliet om gratis te adverteren op de websites van hun verschillende kranten. Het ging natuurlijk maar over een beperkt aantal keer dat we verschenen, maar het was toch mooi meegenomen.

Bedrijven gingen ook op zoek naar manieren om hun werknemers te bedanken of net dat extra duwtje in de rug te geven. Allemaal zaken waar we graag aan meewerken! Plots kregen we zelf opdrachten van grote bedrijven zoals In The Pocket, TomTom & zelfs enkele bedrijven uit Brussel. Het kwam tot het punt dat we aanvragen moesten weigeren omdat onze voorraad uitgeput was (en niet tijdig aangevuld geraakte). Ook onze leveranciers kenden heel wat problemen om hun logistieke flows draaiende te houden.


Het moge duidelijk zijn, we werden voor de nodige uitdagingen geplaatst door het Coronavirus. Maar door snel te reageren hebben we toch verschillende opportuniteiten kunnen grijpen en onze bekendheid vergroten. Iets wat in 'normale omstandigheden' waarschijnlijk veel meer effort had gekost. Het bevestigt alleen maar wat we reeds een kleine 2 jaar vermoeden: Gent heeft nood aan een favoriete gin.


Stay safe,

Stijn & Miel

0 keer bekeken

Zin om een fles te kopen?

 

Klik hier om naar onze webshop te gaan.

contact

TEL:+32 499 33 42 54 

  • Gray LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram

info@theghentist.com

+32 499 33 42 54

The Ghentist

BE0696.958.262

Heidelaan 11, 9840 De Pinte

IBAN: BE54 7340 4433 7897

BIC: KREDBEBB